Over mij & mijn werkwijze
Ik ben Jesse (1988) en sinds 2011 freelance fotograaf. Na 10 jaar als allround fotograaf besloot ik dat het tijd was om mij te richten op wat ik het liefste doe: industriële fotografie. Vooral omdat het geweldige foto's oplevert, maar ook omdat ik gefascineerd ben door techniek. Ik ben nieuwsgierig en wil daarom weten hoe dingen werken. Ik klim graag in hijskranen en schoorstenen en hou er van om plekken te ontdekken die voor het gewone publiek gesloten zijn. Met mijn foto's wil ik mensen datzelfde enthousiasme laten ervaren, alsof ze er bij zijn, en zo hun interesse te wekken in techniek en industrie.

Veelgestelde vragen
Wat is industriële fotografie?
Zoals de naam al doet vermoeden is industriële fotografie letterlijk het fotogaferen van fabrieken of industriële processen. Denk daarbij aan productiefaciliteiten, havens of de bouwsector. In de praktijk is industriële fotografie veel breder. Nederland is bij uitstek een land dat voorop loopt in technologie en duurzaamheid en ook dat valt wat mij betreft onder de noemer industriële fotografie. En laten we vooral de mensen niet vergeten. Van laborant tot lasser en van kraanmachinist tot kapitein van een zeeschip. Industrie gaat niet alleen om fabrieken en machines, maar juist ook om de mensen die ze bedienen, onderhouden of installeren. Kortom: bedrijfsfotografie met een sterke focus op industrie en technologie!
Hoe ga je te werk?
Goede foto's beginnen met een goede briefing. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Het is simpelweg belangrijk dat ik weet wat jullie graag willen, zodat ik precies die beelden kan maken. En meer, want waar mogelijk schiet ik graag wat extra beelden waarvan je nog niet wist dat je ze wilde. 
Vaak maak ik honderden tot duizenden foto's op één klus en natuurlijk maak ik zelf de eerste selectie. Deze foto's krijg je in een handige gallery en zijn alvast voorzien van een snelle bwerking, zodat je al een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Jullie uiteindelijke selectie krijgt uiteindelijk een uitgebreide, definitieve bewerking.
Jesse Kraal Industrieel fotograaf aan het werk
Wat is je werkgebied?
Ik woon centraal in Nederland en werk in het hele land en zo nu en dan ook buiten de landsgrenzen. Ik ben veel te vinden in de havens van Amsterdam en Rotterdam, maar reis met veel plezier overal naar toe. 
Wat kost industriële fotografie?
Ik hou van simpel. Dus duidelijke tarieven, zonder verborgen kosten achteraf voor extra gebruik. Bel of mail me voor een snelle prijsindicatie of een vrijblijvende offerte. Wil je wel graag mooie beelden, maar weet je nog niet precies hoe of wat? Ik denk graag mee hoe beelden jullie communicatie kunnen versterken en wat daar voor nodig is.
Heb je eigen veiligheidsuitrusting?
Ja, ik heb een eigen basisuitrusting (veiligheidsschoenen, helm, veiligheidsbril, hesje). Omdat aanvullende veiligheidsvoorschriften en kledingeisen per bedrijf en sector kunnen verschillen heb ik geen aanvullende uitrusting. In dat geval maak ik gebruik van jullie kleding of kan ik in overleg zelf de juiste uitrusting regelen. 
Daarnaast ben ik gewend om te werken op gevaarlijke plekken, heb ik eindeloos veel instructiefilmpjes gekeken en hoef je mij niet meer te vertellen dat je vanwege voorschriften altijd de handrail moet vasthouden. O ja, en ik parkeer altijd achteruit in...
Wie zijn je klanten?
Ik heb fotografie verzorgd voor onder andere Port of Amsterdam, UAB-Online, Phenster, Nordian, Stahl, SHIFT invest, NRG, ANWB Wegenwacht, Prime Vision en Schiphol. Binnenkort ook voor jou?
Back to Top